Monday, September 6, 2010

Τabula Rasa * σχολή σεναρίου...


Σε ενδιαφέρει να μάθεις πραγματικά τα μυστικά της συγγραφής, πετώντας την ίδια στιγμή στο όνειρο; Να ζήσεις την ομορφιά του να γνωρίζεις τα μυστικά της γραφής και να έχεις τη δύναμη να δημιουργήσεις το δικό σου συγγραφικό κείμενο που μπορεί να λάμψει στο θέατρο, στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο; Σε ενδιαφέρει να είσαι το πάθος σου και το πάθος σου να είναι η συγγραφή και η επιτυχία;
Τότε ήρθε η ώρα για να ζήσεις το δικό σου όνειρο!
Νιώσε πρώτα ποια είναι τα μυστικά της σωστής διαδικασίας που θα σε οδηγήσουν στη ολοκλήρωση του έργου σου. Κάνε πράξη την ιδέα σου. Άφησε στην άκρη τους ενδοιασμούς, τις ανησυχίες και πίστεψε στον εαυτό σου χωρίς να κρύβεις τις ευαισθησίες σου. Στην τέχνη η ευαισθησία είναι αρετή.
Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής TABULA RASA, θα σου δώσει την ευκαιρία να αποκτήσεις αμεσότητα αλλά και πάθος, δύναμη όμως και φαντασία. Μπορεί να ανεβάσει σε άλλα επίπεδα τον τρόπο προφορικής και γραπτής σου έκφρασης.
Αρχή μας, είναι η πίστη πως ο κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να εκφράσει τα συναισθήματά του, τη φαντασία και την αγάπη του, μέσω του γραπτού λόγου.
Η έκφραση αποτελεί ένα ταλέντο που προϋπάρχει στην ανθρώπινη ψυχή και αναπτύσσεται εξελικτικά. Εκτός από τη βάση, η οποία για κάθε άνθρωπο είναι μοναδική και διαφορετική αλλά εξίσου αξιόλογη, υπάρχουν μαθήματα εξειδικευμένα, των οποίων στόχος είναι να αγγίξουν την τελειότητα με την επισταμένη προσπάθεια και σοβαρή μελέτη, από γνώστες της τέχνης του γραπτού λόγου.
Όποια κι αν είναι η σχέση σου με τη συγγραφή, ακόμα κι αν είναι σε στάδιο νέας αρχής, μπορείς να βρεις το δρόμο σου, με ειλικρινή, θέρμη καθοδήγηση και βοήθεια, που θα σε οδηγήσει σε άλλο τρόπο σκέψης και σε άλλα μονοπάτια, τα οποία έχεις μέσα σου αλλά ίσως δεν τα έχεις ακόμα ανακαλύψει…

Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula rasa, προσφέρει 2 χρόνια σπουδών πλήρους φοίτησης, για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών, που θέλουν να ασχοληθούν με τη δημιουργική γραφή.


 Ημερομηνία έναρξης: 20 Σεπτεμβρίου 2010
 Περισσότερες πληροφορίες:
Τα μαθήματα καλύπτουν όλες τις πτυχές της δημιουργικής γραφής, από την ανάπτυξη των ιδεών, μέχρι την ολοκλήρωσή τους σε έργο.
Το πρώτο έτος ασχολείται με τις βασικές αρχές της αφήγησης, την τέχνη του γραπτού λόγου για ταινία, τηλεόραση, θέατρο και βιβλίο, καθώς και κάποιες μικρότερες αναθέσεις γραφής, ενώ παράλληλα αποκτούν βασικές γνώσεις για όλες τις κατευθύνσεις του εργαστηρίου.
  • Σεναριογράφος
  • Θεατρικός συγγραφέας
  • Λογοτεχνικός συγγραφέας
  • Μεταφραστής - Διασκευαστής
  • Αρθρογράφος - Κειμενογράφος
Στο δεύτερο έτος, οι φοιτητές επιλέγουν την κατεύθυνση που τους ενδιαφέρει και ασχολούνται αποκλειστικά με το αντικείμενό τους.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών, επαγγελματίες σεναριογράφοι, θεατρικοί συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και λογοτέχνες, θα περάσουν από το εργαστήρι, ώστε να γνωριστούν, να λύσουν απορίες και να ανταλλάξουν απόψεις με όλους τους φοιτητές μας.
Σκοπός του μαθήματος είναι να σε βοηθήσει να αναπτύξεις δεξιότητες μέσω ενός προγράμματος που περιλαμβάνει διαλέξεις, σεμινάρια και πρακτική εξάσκηση. Να σε προετοιμάσει για μια καριέρα στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο ή τη λογοτεχνία.
Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να αποκτήσεις ένα σύνολο θεωρητικών και δημιουργικών γνώσεων, αλλά παράλληλα και πρακτική εφαρμογή τους. Το εργαστήρι έχει στόχο να διασφαλίσει ότι όλες αυτές οι δεξιότητες αναπτύσσονται.
Το μάθημα παρέχει μια λεπτομερή γνώση της θεωρίας και των βασικών πρακτικών σεναρίων. Η δημιουργία πρωτότυπων έργων καθώς και οι εργασίες θα συμβάλουν στην ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που απαιτούνται για μια επιτυχημένη καριέρα στον καλλιτεχνικό χώρο.
Οι μαθητές στο τέλος των σπουδών τους, θα πρέπει να παραδώσουν μια πτυχιακή εργασία (ένα ολοκληρωμένο έργο) ανάλογα με την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει.

Για περισσότερες πληροφορίες:  
213 0024291 και 6940655331 
ή στείλτε e-mail στο info@tabula.gr
http://www.tabula.gr

No comments: