Thursday, March 31, 2011

Διάλεξη και συναυλία από την κιθαρίστρια Εύα Φάμπα

Ναι η κιθάρα είναι ένα όργανο πολυαγαπημένο. Μικροί και μεγάλοι θέλουν να μάθουν να παίζουν και να δημιουργούν μουσικά κομμάτια χτυπώντας τις έξι χορδές της. Πως όμως θα προσεγγίσουν το όργανο αυτό σε βάθος;


Πως θα καταφέρουν να ανοίξουν την πόρτα σε έναν άλλο μουσικό κόσμο όχι και τόσο γνωστό, τον πλούσιο κόσμο της μουσικής γραμμένης για κιθάρα;  Και εστιάζοντας  στην παιδική ηλικία,   τι κομμάτια, τι μουσικό υλικό υπάρχει γραμμένο για παιδιά που μαθαίνουν κιθάρα;    Είτε ακόμα και για μεγάλα παιδιά με μουσικές ευαισθησίες;
Σε αυτό το ευαίσθητο θέμα που έχει να κάνει με "κιθαρίστες" μικρής ηλικίας και την μουσική τους  εκπαίδευση  επέλεξε να αναφερθεί η κιθαρίστρια Εύα Φάμπα στην διάλεξή της  τo  Σάββατο  2  Απρίλη, ώρα 12.30μμ στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24)

Μουσική για κιθάρα, γραμμένη για παιδιά. Δημήτρης Φάμπας, Jorge Cardoso, Nikita Koshkin
Το θέμα αυτό γίνεται πολύ ενδιαφέρον μέσα από τις μουσικές τριών συνθετών του Έλληνα Δημήτρη Φάμπα, του Ρώσου Nikita Koshkin και του Αργεντινού Jorge Cardoso, δηλαδή τις "μελωδίες" του πρώτου, τους "μασκαράδες" του δεύτερου και τις "σουίτες για παιδιά" του τρίτου ειδικά γραμμένες για τα παιδιά που μαθαίνουν κιθάρα.
Eνα νέο ρεπερτόριο για την κιθάρα ειδικά γραμμένο για παιδιά.
Την διάλεξη θα ακολουθήσει συναυλία όπου μια ομάδα μικρών και ταλαντούχων κιθαριστών, μαθητών της Εύας Φάμπα θα  παίξει  έργα  των  συνθετών Δημήτρη Φάμπα, Jorge Cardoso, Nikita Koshkin και Εύας Φάμπα.
Η Εύα Φάμπα είναι μια γνωστή και καταξιωμένη κιθαρίστρια. Παράλληλα με την καριέρα της ως ερμηνεύτριας του οργάνου συνθέτει, εκδίδει και επιμελείται μουσικών εκδόσεων και διδάσκει την τέχνη της κιθάρας  σε ωδεία  αλλά και σε σεμινάρια σε διεθνή φεστιβάλ και πανεπιστήμια.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα της  www.evafampas.gr

No comments: