Tuesday, June 1, 2010

Όργανο του Ισραήλ ο Χριστόφιας..


Ολέθριες συνέπειες για την πορεία του Κυπριακού θα έχει αναπότρεπτα η απόφαση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να δράσει αντικειμενικά ως όργανο του αιμοσταγούς κράτους - τρομοκράτη του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης!


Ο Δ. Χριστόφιας υιοθέτησε κατάπτυστη στάση, αποφασίζοντας να απαγορεύσει την επιβίβαση σε πλοίο ακτιβιστών που κατευθύνεται προς τη Λωρίδα της Γάζας μιας ομάδας Ελλήνων και ξένων βουλευτών που βρίσκονταν στην Κύπρο ακριβώς για να επιβιβαστούν στο πλοίο, το οποίο συμμετέχει σε στολίσκο που μεταφέρει ανθρωπιστικό υλικό στους πολιορκημένους Παλαιστίνιους.
Πρόκειται για τους Ελληνες βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη του ΠΑΣΟΚ και Τάσο Κουράκη του ΣΥΡΙΖΑ, τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ (δηλαδή του κόμματος του Κύπριου προέδρου!) Κυριάκο Τριανταφυλλίδη, έναν Σουηδό, τρεις Ιρλανδούς και έναν Βούλγαρο βουλευτή.
Σημεία και τέρατα έκανε η κυπριακή κυβέρνηση, στέλνοντας ελικόπτερα να υπερίπτανται απειλητικά των πλοίων της αποστολής αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους και παρατάσσοντας, κατά τις πληροφορίες των ακτιβιστών, ένοπλους (!) λιμενοφύλακες για να τους τρομοκρατήσουν και να μην επιτρέψουν την επιβίβαση στο σκάφος των βουλευτών.
Η πρώτη, πολιτικά καταστροφική συνέπεια της στάσης του Δ. Χριστόφια ήταν ότι ορισμένοι ξένοι βουλευτές πήγαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και επιβιβάστηκαν από εκεί στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας»! Επιπροσθέτως, αξιοποιώντας το αντικυπριακό κλίμα που δικαίως προκλήθηκε από τη στάση της κυβέρνησης Χριστόφια, ένα ακόμη πλοίο της αποστολής αλληλεγγύης που μετέφερε και Γερμανούς ακτιβιστές και πολιτικούς κατέπλευσε στην Αμμόχωστο, όταν παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα.
Οι πολιτικές επιπτώσεις της στάσης του Δ. Χριστόφια δεν περιορίζονται όμως στις προαναφερθείσες ζημίες που δεν είναι καθόλου αμελητέες. Υπάρχουν όμως και πολύ σοβαρότερες αρνητικές συνέπειες.
Η πρώτη είναι η αποξένωση της Κύπρου από τους Αραβες και τον ισλαμικό κόσμο σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα όπως είναι αυτό της Παλαιστίνης όπου η πίεση της αραβικής και μουσουλμανικής κοινής γνώμης είναι τεράστια - τέτοια που αναγκάζει και τα πιο φιλοδυτικά αραβικά καθεστώτα να τηρούν ανυποχώρητη στάση.
Είναι τραγική η σύγκριση ανάμεσα στον Ερντογάν που καταγγέλλει στο Νταβός, μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης για να τον δει όλος ο κόσμος, τους Ισραηλινούς σφαγείς των Παλαιστινίων στη Γάζα παρουσία του προέδρου του Ισραήλ, και στον Χριστόφια, ο οποίος απαγορεύει σε βουλευτές από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη απλώς να επιβιβαστούν σε ένα πλοίο αλληλεγγύης για να πλησιάσουν ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους την πολιορκημένη Γάζα!
Μια πράξη ακόμη πιο επαίσχυντη καθώς η κυβέρνηση Χριστόφια στερεί όσο περνάει από το χέρι της τους εκατοντάδες ακτιβιστές που συμμετέχουν στην αποστολή από την παρουσία των βουλευτών, η οποία οπωσδήποτε δρα προστατευτικά, κάνοντας τους Ισραηλινούς σφαγείς να διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακραία μέτρα εναντίον των ανθρώπων που συμμετέχουν στην αποστολή αλληλεγγύης.
Κάνοντας τη σύγκριση της στάσης Ερντογάν και της στάσης Χριστόφια, υπάρχει Αραβας ή μουσουλμάνος που να μην ταχθεί χίλιες φορές υπέρ του Ερντογάν; Νομίζει ο Κύπριος πρόεδρος ότι αυτό θα αργήσει πολύ να επηρεάσει τη στάση των Αράβων στο θέμα της αναγνώρισης του παράνομου κατοχικού καθεστώτος στο τουρκοκρατούμενο τμήμα της Κύπρου; Γιατί οι Αραβες να δείξουν αλληλεγγύη σε μια κυπριακή κυβέρνηση που δρα αντικειμενικά ως όργανο του Ισραήλ;
Η δεύτερη συνέπεια της στάσης του Δ. Χριστόφια είναι ότι μετατρέπει σε εχθρούς της κυπριακής κυβέρνησης όλους τους προοδευτικούς και αριστερούς ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι επί δεκαετίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της διεθνούς υποστήριξης προς τα δίκαια της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ολοι αυτοί όμως αισθάνονται έσχατη απέχθεια προς κάθε κυβέρνηση που συνεργάζεται με το αιμοσταγές Ισραήλ - πόσω μάλλον όταν αυτή η συνεργασία στρέφεται εναντίον των Παλαιστινίων! Η Λευκωσία κατατάσσεται πλέον σε αυτή την κατηγορία κυβερνήσεων. Οπως θα διαπιστώσει, το πολιτικό αντίτιμο που θα καταβάλει θα είναι πολύ βαρύ. Κρίμα...
ΚΥΠΡΟΣ
Οργιάζει η Μοσάντ
«ΑΠΟΙΚΙΑ» των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών έχει καταστεί εδώ και πολλά χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία. Δεκαετίες ολόκληρες, η απαίσιας φήμης Μοσάντ οργιάζει κυριολεκτικά στο νησί και ελέγχει τα πάντα. Αλλεπάλληλοι Κύπριοι πρόεδροι έχουν εκχωρήσει στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες τόσες και τέτοιες αρμοδιότητες πάνω στην Κύπρο που ο κόσμος θα κοκκίνιζε από ντροπή, αν δημοσιοποιούνταν ευρέως. Δεν είναι ο Δ. Χριστόφιας ο πρώτος Κύπριος πρόεδρος που μετέτρεψε την Κύπρο σε ιδιόμορφο προτεκτοράτο του Τελ Αβίβ. Μέχρι τώρα όμως τηρούνταν τα προσχήματα ότι οι εξουσίες της Μοσάντ στην Κύπρο περιορίζονταν στην ασφάλεια του Ισραήλ. Τώρα και η... πολιτική της Λευκωσίας χαράζεται στο Ισραήλ;
Γιώργος Δελαστίκ
www.ethnos.gr

No comments: