Thursday, April 22, 2010

Ισλαμιστές «προειδοποιούν» το South Park..

Ισλαμιστές προειδοποίησαν τους παραγωγούς του South Park ότι κινδυνεύουν να πέσουν θύματα βίας, επειδή σε επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς εμφανίζεται ο Μωάμεθ, με κοστούμι αρκούδας.
Με δημοσίευμά τους στην ιστοσελίδα τους, η ομάδα Revolution Muslim, απευθυνόμενη στους Ματ Στόουν και Τρέι Πάρκερ, δήλωσε ότι "πιθανότατα θα καταλήξουν σαν τον Τεό Βαν". Ο Ολλανδός σκηνοθέτης πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου το 2004 από οργισμένο Ισλαμιστή εξαιτίας της ταινίας του για τις μουσουλμάνες γυναίκες.
Στο δημοσίευμα αναφέρθηκαν λεπτομέρειες του σπιτιού των Στόουν και Πάρκερ, καθώς και οι διευθύνσεις της παραγωγής στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη.
"Πρέπει να προειδοποιήσουμε τους Ματ και Τρέι ότι αυτό που κάνουν είναι χαζό και πιθανότατα θα καταλήξουν σαν τον Τεό Βαν Γκκογκ. Αυτό δεν είναι απειλή αλλά προειδοποίηση, που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα για το τι ενδεχομένως θα τους συμβεί”, αναφέρει το δημοσίευμα, που φέρει την υπογραφεί Abu Talhah Al-Amrikee.
Αργότερα ο ίδιος δήλωσε στο Associated Press ότι το μήνυμα δεν αποτελεί προτροπή σε βία αλλά δημοσιεύθηκε για να ενισχύσει την ενημέρωση στο θέμα και να εξασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί.
Στο 200ο επεισόδιο του South Park, που προβλήθηκε στις ΗΠΑ και τη Βρετανία την προηγούμενη εβδομάδα, εμφανίστηκε ο προφήτης Μωάμεθ, μέσα σε μια στολή αρκούδας. Στο επεισόδιο εμφανίστηκαν προφήτες και από άλλες θρησκείες, όπως ο Βούδας.
www.enet.gr 

No comments: