Thursday, April 29, 2010

29~4 Παγκόσμια Ημέρα Ευχής..


Σήμερα επισκέφθηκαν το σχολείο μου εθελοντές του "Κάνε Μια Ευχή". Φαινόντουσαν κανονικοί άνθρωποι, αλλά μετά κατάλαβα ότι ήταν... μαγικοί! Και η μαγεία τους ήταν η αγάπη για τους άλλους και η θέληση τους να την κάνουν πράξη...και μας μίλησαν για τον κόσμο του "Κάνε Μια Ευχή"....έναν κόσμο όπου τα άρρωστα παιδιά ξαφνικά δε νιώθουν άρρωστα, όπου ζούνε φανταστικές εμπειρίες με τις οικογένειες τους, όπου νιώθουν ότι η ζωή είναι όμορφη και παίρνουν δύναμη για να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες τους". 
Όταν ξέρουν ότι ένα παιδί είναι άρρωστο, το επισκέπτονται και το ρωτάνε: "Αν θα μπορούσες να έχεις οτιδήποτε στον κόσμο, να ταξιδεύεις οπουδήποτε, να γνωρίζεις οποιονδήποτε, να γίνεις οτιδήποτε...τι θα ήθελες";
Στο γραφείο του "Κάνε Μια Ευχή" όλοι σκέφτονται και δουλεύουν για να γίνει η ευχή σούπερ μαγική. Για να νιώθει το παιδί σαν το πιο τυχερό στον κόσμο....Και τα παιδιά έπειτα από την ευχή τους, γίνονται αστέρια....έτσι λένε οι γιατροί και οι γονείς τους...γιατί πετάνε από τη χαρά τους και θέλουν να γίνουν καλά!


29~4 - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής - 30 χρόνια από την πραγματοποίηση της πρώτης ευχής... Όλος ο κόσμος γίνεται ένα στο νέο παγκόσμιο site worldwishday.org.
Ο μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός Make-A-Wish πραγματοποιεί τις ευχές των παιδιών με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή με χαρά, δύναμη και ελπίδα.
Ιδρύθηκε το 1980 όταν μια ομάδα εθελοντών βοήθησαν ένα νέο παιδί, τον Chris, να πραγματοποιήσει το όνειρο του και να γίνει αστυνομικός.
Η αρρώστια ενός παιδιού αποδιοργανώνει τόσο το παιδί όσο και την οικογένειά του. Το παιδάκι χάνει τον "πραγματικό κόσμο" και ζει μέσα σε συνεχείς εισαγωγές στο Νοσοκομείο, βαρετές και συχνά επίπονες θεραπείες και το άγχος της αποκατάστασης της υγείας του. Τα παιδιά που πάσχουν από επικίνδυνες και απειλητικές για τη ζωή τους αρρώστιες χάνουν τη δυνατότητα να χαρούν τα παιδικά τους χρόνια και πολύ συχνά πέφτουν σε βαριά κατάθλιψη που τα κάνει να χάνουν σιγά-σιγά τη δύναμή τους και τις αντοχές τους.

No comments: