Tuesday, February 23, 2010

Διαδικτυακός διαγωνισμός για το καλύτερο παγκάκι..


Ο δήμος Αθηναίων και το διεθνές μη κυβερνητικό δίκτυο «Ο Κόσμος της Αθήνας» διοργανώνουν τον διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό Athens Bench Μark, με θέμα τα παγκάκια της Αθήνας και σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη.
Η κατάθεση των προτάσεων και η ψηφοφορία, μέσω του site www.athensbenchmark.com, αρχίζει από την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί στις 6 Απριλίου. Απευθύνεται σε σχεδιαστές, καλλιτέχνες και απλούς πολίτες, από την Αθήνα και όλο τον κόσμο, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ή να επιλέξουν το δικό τους παγκάκι, αφήνοντας με αυτόν το τρόπο το σημάδι τους στην πόλη.
Το κοινό μπορεί να βλέπει τις συμμετοχές και να επιλέγει τις καλύτερες προτάσεις μέσω online ψηφοφοριών. Θα υπάρχει, επίσης, ειδική επιτροπή αξιολόγησης που θα απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες και διακεκριμένους δημιουργούς από τον χώρο του design και των εικαστικών τεχνών, ανθρώπους των MME, αλλά και εκπροσώπους των φορέων, που διοργανώνουν τον διαγωνισμό.
Οι τρεις καλύτερες προτάσεις για τα παγκάκια της Αθήνας θα βραβευτούν με χρηματικά έπαθλα και τουλάχιστον μια από αυτές θα παραχθεί μαζικά, ώστε να «επιπλωθεί» η πόλη. Οι 50 πιο δημοφιλείς ιδέες για τα παγκάκια του μέλλοντος θα εκτεθούν στην Τεχνόπολη από τις 26 Απριλίου ως τις 9 Μαΐου.
Ακόμη, μαθητές, σχολεία και πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν τον Μάιο στο εθελοντικό πρόγραμμα του Athens Bench Μark και, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων και τους τεχνικούς του, να βοηθήσουν στη συντήρηση για τα υπάρχοντα παγκάκια της Αθήνας.

www.in.gr 

No comments: