Wednesday, February 17, 2010

Ζεύγος Κινέζων έριξε την «αυτοκρατορία»



Με... το «Adagio in G minor» του Τομάζο Αλμπινόνι έσπασε η ρωσική κυριαρχία! Από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ινσμπρουκ, το 1964 μέχρι και αυτούς του 2006, στο Τορίνο, το χρυσό μετάλλιο στα ζευγάρια του καλλιτεχνικού πατινάζ το κατακτούσαν Ρώσοι αθλητές.
Η αρχή της ρωσικής «αυτοκρατορίας» στο αγώνισμα είχε γίνει με τη Λιουντμίλα Μπελούσοβα και τον Ολεγκ Ποπόφ πριν από 46 χρόνια...
Τώρα, στο Βανκούβερ ένα ζευγάρι και στον πάγο, αλλά και στη ζωή, οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Τορίνο, Σεν Ξούε και Ζάο Χόνγκμπο δεν επέτρεψαν στην παράδοση που έχτισαν οι Ρώσοι να αγγίξει τον μισό αιώνα. Οι δύο σύζυγοι από την Κίνα με συνολική βαθμολογία 216.57 βαθμούς, που αποτελεί νέο ρεκόρ στο αγώνισμα χάρισαν στην πατρίδα τους το πρώτο της χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και έκαναν το «1-2» στον βάθρο με τους συμπατριώτες τους Πανγκ Κινγκ και Τονγκ Τζιαν (213.31 β.).
«Εκπληρώθηκε ένα όνειρο χρόνων. Τώρα πια νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε ένα παιδί» είπε η Σεν Ξούε.
Βέβαια η 30χρονη Καναδέζα, Κρίστι Μουρ δεν έχει τέτοια προβλήματα... Αγωνίζεται και έγκυος! Είναι 5,5 μηνών και ανήκει στην ομάδα κέρλινγκ του Καναδά. Μάλιστα είναι μόλις η δεύτερη αθλήτρια στην ιστορία των Χειμερινών Αγώνων που αγωνίζεται ενώ είναι σε ενδιαφέρουσα μετά το 1920 και τους Αγώνες της Αμβέρσας. Τότε στην ίδια ευχάριστη θέση βρισκόταν η Σουηδέζα Μάγκντα Τζούλιν. Στον πίνακα μεταλλίων του Βανκούβερ προηγούνται οι ΗΠΑ με δύο χρυσά, δύο αργυρά και δύο χάλκινα. Ακολουθούν η Γερμανία (1/3/1) με τη Γαλλία (2/0/2).
Στο μεταξύ, η Μαρία Ντάνου κατετάγη 73η στα 10 χλμ. ελεύθερης τεχνικής του σκι αντοχής.

Μαρία Καούκη
www.ethnos.gr

No comments: