Tuesday, March 2, 2010

We'll meet again..

Χορός ανάμεσα σε φρούτα, κρεμμύδια και πλαστικά μπουκάλια 

 
Δύο άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους και απομονωμένοι ο καθένας στον χώρο του, εκτελούν μηχανικά τις καθημερινές ασχολίες με αντικείμενα όπως βιβλία, σημειώσεις, φρούτα, κρεμμύδια και πλαστικά μπουκάλια. Σαν να μην τους απασχολεί τι κάνει ο διπλανός τους, σαν να έχουν εδώ και καιρό παραιτηθεί από τη δημιουργία και την έκφραση. «Είναι ένα έμμεσο σχόλιο στις σύγχρονες σχέσεις. Και στη μονοτονία της καθημερινότητας», λέει στα «ΝΕΑ» η Αγγελική Χατζή που σκηνοθετεί και χορογραφεί την παράσταση «We ΄ll meet again», η οποία ανεβαίνει στον χώρο Κεραμεικού 28- έναν εναλλακτικό χώρο όπου συνήθως φιλοξενούνται εκθέσεις.

Το κοινό παρακολουθεί ενώ καλείται να εισχωρήσει στον «προσωπικό» τους χώρο. Μέχρι τη στιγμή που οι δύο περφόρμερς (Εύα Καλομοίρη, Νικόλας Φραγκιουδάκης) μετατρέπουν τις καθημερινές τους ασχολίες σε χορευτικές κινήσεις και σε λόγο για να παρουσιάσουν μια άποψη για το πώς μπορεί να είναι ή να γίνει η καθημερινότητα. «Σκηνή και θεατές δεν υπάρχουν. Οι περφόρμερς μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και χώρο έξω από το θέατρο», προσθέτει. Στιγμές αυθορμητισμού διακόπτουν τη ροή της παράστασης. «Υπάρχει μια δομή αλλά οι περφόρμερς μπορούν σε συγκεκριμένα σημεία να κάνουν αυτό που θέλουν εκείνοι. Να επικοινωνήσουν με τον τρόπο που εκείνοι θέλουν», λέει η Αγγελική Χατζή, ιδρυτικό μέλος της ομάδας Frown Tails.

«Αυτό που ερευνούμε είναι η έννοια “συμπεριφορά” και το στοιχείο τύχη. Παράλληλα, παίζουμε με τον αληθινό και τον θεατρικό χώρο και χρόνο», λέει η νεαρή χορογράφος-σκηνοθέτις. Το «We ΄ll meet again» είναι η εξέλιξη δύο άλλων παραστάσεων: της «Luke, Εva or Μolly» που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο και «Luke/ Εva» στην Τεχνόπολι. 
Ιnfo:  «We ΄ll meet again» της Αγγελικής Χατζή, στον χώρο Κεραμεικού 28 (τηλ. 6973.281246) από τις 4 Μαρτίου.

No comments: