Tuesday, March 9, 2010

Κυνηγώντας το όνειρο~Chasing the dream..

                                                       KYNHΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Το πρώτο βιβλίο-ντοκουμέντο για την ιστορία των Ομογενών που αγκυροβόλησαν τα όνειρα τους στη Νέα Υόρκη κυκλοφορεί απο τις Εκδόσεις Αλεκτρύων.
Πρόκειται για μια καταγραφή της ιστορίας των ελληνικών κοινοτήτων και των συλλόγων της Νέας Υόρκης απο το 1890-1995 που συγκεντρώνεται για πρώτη φορά σε μια έκδοση με τον τίτλο «Κυνηγώντας το όνειρο».
Η δημοσιογράφος Ρούλα Κοτσέτα που έζησε για 10 χρόνια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έκανε έρευνα πολλών μηνών για την συγκέντρωση αυτών των στοιχείων, που αποτελούν μια πηγή έρευνας για εκείνους που θα θελήσουν να ανατρέξουν...στο χθές.
Μέσα σε 273 σελίδες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό ξεδιπλώνεται μια ιστορία χρόνων....που προκαλεί ρίγη συγκίνησης.
Ξεφυλλίζοντας το θα ανακαλύψετε τους συλλόγους από κάθε γωνιά της Ελλάδας με τις δραστηριότητες και την ιστορία τους που συνοδεύεται από στιγμιότυπα της εποχής.
Από την Κρήτη μέχρι την Θράκη και την Χίο όλοι οι τοπικοί σύλλογοι…γράφουν στον χρόνο την δικιά τους ιστορία.
Ενα βιβλίο...που στις σελίδες του... σίγουρα θα βρείτε τις ρίζες σας.
H έκδοση είναι δίγλωσση, Ελληνικά και Αγγλικά.
Η πρώτη έκδοση του βιβλίου που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας από τον Ιούνη 2007 εχει πουλήσει πάνω από 1000 αντίτυπα, ενώ στην δεύτερη έκδοση θα συμπεριληφθεί και ο χαιρετισμός του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

H Ρούλα Κοτσέτα γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Ξεκίνησε την δημοσιογραφία το 1987 από την εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ, 24ΩΡΕΣ και το περιοδικό ΚΑΙ. Από το 1988-1997 έμεινε στη Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε στην Ελληνοαμερικάνικη εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ, στους ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ και στον Ελληνοαμερικάνικο τηλεοπτικό σταθμό NGTV όπου έκανε ρεπορτάζ και παρουσίαση ομογενειακών ειδήσεων. Το 1997 επέστρεψε στην Αθήνα ανοίγοντας και αναλαμβάνοντας το γραφείο της ΠΡΩΙΝΗΣ στην Αθήνα. Eργάστηκε στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ» κάνοντας τηλεοπτικό ρεπορτάζ και στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ ως υπεύθυνη του πολιτιστικού ρεπορτάζ . Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.
Η έκδοση «Κυνηγώντας το όνειρο» είναι η πρώτη της συγγραφική δουλειά ενώ ασχολείται και με την συγγραφή σεναρίων.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 10 Μαρτίου στις 8μ.μ στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.




No comments: